Bullar med en touch av ...
... nyttig!
Jag tycker om att prova nya saker även när det gäller matlagning och bakning, att överraska sig själv och gäster med en ny rätt eller kaka. Helst bör man ha provat det själv innan man bjuder. Allt smakar inte som man har tänkt sig när man läser receptet.
Idag fick jag för mig att jag ska göra vetebullar/-längder. Det är inte så ofta och när jag känner för det så passar jag på. Jag planerar inte, utan förutsätter att jag har alla ingredienser hemma. Det visade sig att jag hade för lite vetemjöl men jag hade rester av grahamsmjöl och lite rågmjöl. Det fick duga! Jäst hade jag hemma men ingen vanlig mjölk så jag tog havredryck som vi alltid har hemma. Istället för socker så sötade jag degen med agavesirap och själva degen innehöll 150 gram smör. Till fyllningen sedan åtgick ytterligare 150 smör och socker och massvis med kanel. Jag har gjort bullarna tidigare exakt efter recept, alltså inga egna påhitt och bullarna blev vansinnigt goda. Men idag skulle det bli "andra bullar".
Jag tillsatte även 1 dl vassleproteinpulver i degen.
Jag tyckte att jag lyckades! Bullarna/längderna är lite mörkare p g a grahams- och rågmjölet. De fluffiga, har bra smak och är kanske aningen nyttigare än en bulle som är gjord med vetemjöl, margarin och socker.
Jag tycker om att prova nya saker även när det gäller matlagning och bakning, att överraska sig själv och gäster med en ny rätt eller kaka. Helst bör man ha provat det själv innan man bjuder. Allt smakar inte som man har tänkt sig när man läser receptet.
De jäste ordentligt, rymdes nästan inte på plåten. |
Jag tillsatte även 1 dl vassleproteinpulver i degen.
Inte så vackra men goda |
Jag tyckte att jag lyckades! Bullarna/längderna är lite mörkare p g a grahams- och rågmjölet. De fluffiga, har bra smak och är kanske aningen nyttigare än en bulle som är gjord med vetemjöl, margarin och socker.