Pumpa

Förr trodde jag att pumpa var grismat. Jag har inte heller någon tradition hemifrån men upptäckte pumpan som "människoföda" för ett par år sedan.
Vi bodde i Spanien och jag råkade titta på en av våra tyska kanaler. Jag fastnade för ett recept av en kaka med pumpa (man kan även använda morrötter) och valnötter.
Eftersom jag gärna provar nytt så vågade jag mig på kakan. Det blev en stor, saftig kaka och jag bjöd våra grannar, tillika goda vänner, på eftermiddagskaffe. Kakan var mycket uppskattad.

Ska göra den nu till helgen och återkommer om den på denna blogg.

Stekt pumpa med lök och vitlök, ingefära och kokosflingor.

Dagens resultat av en butternut pumpa, blev soppa och stekt pumpa. Soppan har jag gjort ofta, men stekt pumpa bara en gång förut och då blev kryddningen för stark. Den innehåller både chili och ingefära. Pumpan i sig smakar ingenting.



Pumpasoppa, smaksatt med ingefära och chili och redd med kokosmjölk

Populära inlägg i den här bloggen

Havrekligröt

Kirskål - inte bara ogräs

Den godaste frukten