Havrekligröt
Fattigmansmat, bukfyllnad! Det låter trist! Hästfoder säger många. Havregrynsgröt har man ätit i alla tider och visst var det fattigmansmat som gjorde att man överlevde i nödår. På medeltiden använde man havre för att brygga öl. Vi vet alla att Gunde Svan laddade med gröt innan sina lopp! Numera är havregrynen förpreparerade så att de har kortare koktid, för alla har ju bråttom. Att stå vid spisen i 15 minuter och röra i gröt, vem har tid med det. Nu går det snabbt på några minuter och i micron är gröten klar innan man blinkar. Jag måste erkänna att jag inte är någon direkt vän med havregrynsgröt. Tycker den växer i munnen! Däremot så tycker jag om gröt av HAVREKLI . Låt oss därför titta närmare på havrekli. Havreki låter ännu tristare havregryn och man kommer att tänka på hästar. Men havrekli är ett livsmedel som det lönar sig att titta närmare på. Dessutom växer havre runt omkring oss och behöver inte importeras från andra delar i världen. Vad är då havrekli? Havrekli består av fröpl...